Tips Kuku Berkilat Di Rumah Sendiri

Disember 30, 2020

MANICURE adalah perkara utama bagi wanita agar kuku mereka kelihatan cantik.

Mr. Kapas

Mr. Kapas

Kongsi

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

MANICURE adalah perkara utama bagi wanita agar kuku mereka kelihatan cantik. Ada yang berpendapat bahawa, manicure ini adalah satu perbuatan yang sanagt membazir kerana manicure hanya boleh di lakukan di spa kecantikkan sahaja. Jawapannya adalah TIDAK. Kerana manicure juga boleh dilakukan di rumah sahaja. Hanya perlu tahu cara yang betul dan bahan yang lengkap sahaja.

Jadi bahan-bahan yang diperlukan untuk servis manicure adalah pembersih kuku, penggilap kuku, pengetip kuku, minyak bayi gula dan buffing block. Bahan-bahan tersebut anda boleh dapatkan dengan harga yang murah tak perlu nak beli yang “high-end” pun. Jadi jom kita mulakan dengan cara-cara untuk membuat manicure:

  1. Bersihkan Kuku Korang

Gunakkan nail polisher atau pembersih kuku agar lebih senang untuk meneruskan proses seterusnya. Kemudian korang gunakan ketip kuku untuk menotong kuku korang yang panjang tu.

  1. Rendaman Tangan

Selepas cara pertama selesai, rendam tangan selama 5 minit. Selepas itu, korang campur kan minyak bayi dan gula untuk membuat scrub tangan korang untuk pembersihan. Kemudian bilas. Korang juga boleh menggunakan cuticle untuk membersihkan atau memotong kulit lebihan yang ada pada jari.

  1. Gosokkan Kuku

Korang boleh gosok kuku korang menggunakan buff. Cara yang tepat adalah dari tengah hingga ke tepi. Cara ini adalah wajib untuk memastikan kuku korang rata.

  1. Penggilat

Dan cara yang terakhir korang boleh gunakan penggilap kuku. Gunakkan penggilap kuku untuk menampakkan kuku itu berkilat. Dan siap.

Itu adalah cara yang senang untuk membuat manicure. Senang mudah dan cepat. Selamat mencuba.

Kongsi

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram

Artikel lain yang anda patut tahu…

Sesalan Si Anak

Ibu ibarat matahari yang sering menyinari hari anak anaknya.

Disember 30, 2020

Permata Yang Hilang

Anak ibarat kain putih yang dicorakkan oleh ibu bapanya.

Disember 30, 2020

Hilangnya Punca Pendapatan Kerana Silap Kecil

“Langit tak selalunya cerah”, itu la antara perumpaaan…

Disember 30, 2020

Suami Dari Neraka

Suami umpama lilin yang menyinari kehidupan isteri dikala isteri dalam kegelapan.

Disember 30, 2020

Suami Bertuhankan Nafsu

Suami terindah di mata isteri bukanlah seorang yang mampu membelikan segalanya..

Disember 30, 2020

Anak Setan

Kasih seorang ibu kepada anaknya takkan pernah kurang..

Disember 30, 2020

[RM89 Sahaja] - Voucher Urut Badan + Steam Sauna​

Promosi Terhad. Untuk 50 pelanggan pertama. Harga asal (RM250)

Tak Tahu Pakej Mana Yang Sesuai Untuk Anda?

Jawab kuiz Kapas Beauty Spa untuk mengetahui pakej sesuai untuk anda. Hanya 5 minit sahaja untuk tahu servis yang diperlukan

E-Book Percuma

5 Tips Wajib Penjagaan Kulit Di Rumah

Kapas Quiz

Download PDF